onsdag 13 januari 2010

Kött

Vi fick en kokbok i julklapp av pappa & Ann-Marie. Om kött. Den heter kött, kort och gott :-)
Så här ser den ut :


Finns på adlibris för 228:-

"Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel."

Mycket intressant bok, tycker jag. Det finns ju en hel del frågetecken kring kött och det mesta får man svar på. Exempelvis hur länge en kyckling lever innan den slaktas. Ca 28-80 dagar. Och sen är den ju full med smaskiga recept.

I dag testar jag det allra första receptet, Skånsk Kalops.

___________

Uppdatering :

God damn vilken Kalops. Detta är Kalops-recept nummer fyra som jag testar...och helt klart det godaste. Jag följde receptet utom på en punkt, hade ingen HP-sauce, så det fick bli chilisås.
Håller alla recept denna standard kommer boken bli välanvänd !

3 kommentarer:

  1. Vad duktig du är på att laga mat!
    Kalops - hur gör man det lixom? =P
    Klart med en kokbok är det väl lättare men ändå...
    + i kanten ska du ha, tycker jag. =)

    Njae, Wille sov bara en timme...
    Läs om varför hos mej. =)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så kul med nya kokböcker!! Tycker helt klart att Du ska dela med dig av kalops receptet här inne ;-)

    Har oxå hört att många rek skinnsoffa, kommer nog titta på det nu när vi flyttar. Är så himla less på att ständigt behöva tvätta vår vita soffa :-((

    Varma kramar!

    SvaraRadera
  3. Åhh, den boken vill jag ha.
    Jag kan behöva lära mig lite mer om kött!!

    // Kramen!!

    SvaraRadera